بررسی کامل لپ تاپ مایکروسافت سرفیس بوک ١

۱۳۴ بازديد

بررسی مشخصات سرفیس بوک ١

microsoft surface book 1


طراحی
همانند بسیاری از دستگاه‌های نسل دومی، نمی‌توان سرفیس‌بوک جدید را «محصول جدیدی» نامید؛ چرا که این دستگاه صرفا نمونه‌ی ارتقاءیافته‌ای از نسل پیشین خود است. طراحی سرفیس‌بوک جدید با نسل اول این لپ‌تاپ تفاوت اندکی دارد. سرفیس‌بوک جدید همچنان همان کیفیت نسل قبل را دارد و بدنه‌ی آن از جنس منیزیمی ساخته شده است تا علاوه بر جذابیت‌های ظاهری، بسیار مستحکم باشد. کیبورد با کلیدهای هم‌رنگ با بدنه و مارمانند موسوم به «Fulcrum»، باعث شده‌اند تا سرفیس‌بوک همچنان جذاب و مسحورکننده‌ باشد.


بعد از عرضه‌ی دو نسل از سرفیس‌بوک، کماکان بسیاری معتقدند که لولای بزرگ این لپ‌تاپ، نسبت به نمونه‌های مرسوم مزیتی ندارد و در عوض باعث ضخیم شدن دستگاه شده‌ است؛ ضمن آنکه در هنگام بستن لپ‌تاپ فاصله‌ی محسوسی بین صفحه کلید و صفحه‌نمایش، قابل مشاهده است. هر چند این موضوع سبب جلوگیری از برخورد کلیدهای کیبورد و روکش صفحه‌نمایش می‌شود؛ اما شرایطی را برای ورود گرد و غبار به این ناحیه فراهم می‌کند. با این حال طراحی لولا فوق‌العاده زیبا و مکانیزم کار آن بسیار خوب است.همچنین از آنجایی که باتری بزرگ‌تری در این لپ‌تاپ قرار داده شده و بخش بالایی صفحه نمایش نیز حالا بخشی از باتری را در خود جای داده، شکاف بین کیبورد و نمایشگر نسبت به نسل پیشین کاهش یافته است.

ساختار
مایکروسافت همانند نسل پیش، در سرفیس‌بوک جدید از رابط برق مغناطیسی انحصاری خود استفاده کرده است. این رابط را آداپتور بسیار سبکی همراهی می‌کند؛ البته با توجه به عمر باتری «۱۶ ساعته‌ی» سرفیس‌بوک جدید، به‌نظر می‌رسد که در کاربردهای روزمره نیازی به حمل آداپتور همراه لپ‌تاپ نباشد.دوربین اصلی لپ‌تاپ از سنسور ۸ مگاپیکسلی بهره می‌برد و پشت نمایشگر جای گرفته است، دوربین جلوی آن نیز از یک سنسور ۵ مگاپیکسلی استفاده می‌کند که در حاشیه‌ی بالای نمایشگر قرار گرفته است و از فناوری تشخیص چهره‌ی Windows Hello پشتیبانی می‌کند.‌

صفحه‌کلید و ترک‌پد
سرفیس‌بوک دارای کیبورد جزیره‌ای بسیار زیبایی است؛ فاصله بین کلید‌ها بسیار خوب است و با وجود اینکه با یک لپ‌تاپ بسیار باریک روبرو هستیم، عمق کلیدها نیز قابل قبول است. پس از چند روز استفاده از صفحه‌کلید، به‌راحتی به آن عادت خواهید کرد و تجربه‌‌ی لذت‌بخشی از کار کردن با این کیبورد خواهید داشت.

نکته‌ی قابل توجه دیگر وجود نور پس‌زمینه در کیبورد این لپ‌تاپ است که کار در محیط‌های کم‌نور را راحت‌تر می‌کند. یکی از ایراد‌های معدودی که از کیبورد سرفیس‌بوک می‌توان گرفت، صدای نسبتا زیاد کلیدهای آن است؛ موضوعی که ممکن است به مذاق عده‌ای از کاربران خوش نیاید. البته این موضوع ممکن است برای برخی دیگر که به کیبوردهای مکانیکی علاقه دارند، به‌عنوان یک مزیت به‌شمار آید.ترک‌پد سرفیس‌بوک در یک کلام فوق‌العاده است. پس از مدت‌ها در یک لپ‌تاپ ویندوزی شاهد ترک‌پدی مشابه ترک‌پد مک‌بوک‌های اپل هستیم؛ ترک‌پدی بزرگ و با کیفیت فوق‌العاده که کار با آن بسیار لذت‌بخش است. این ترک‌پد از نمونه‌‌های به‌کاررفته در لپ‌تاپ‌های بالارده‌ی دیگری نظیر اسپکتر ایکس ۳۶۰ اچ‌پی نیز عملکردی دقیق‌تر و قابل اتکاتر دارد.

ترک‌پدِ سرفیس‌بوک چندلمسی است و به راحتی می‌توانید ژست‌های چندلمسی ویندوز ۱۰ را در آن اجرا کنید تا بدین ترتیب کنترل سیستم‌عامل به روش‌های گوناگون میسر شود؛ این ژست‌ها و فرامین دیگر به‌سرعت و با دقت بسیار بالایی اجرا می‌شوند. به‌طور کلی می‌توان ترک‌پد سرفیس‌بوک را از نقاط قوت آن به شمار آورد.

قلم سرفیس
قلم ارائه‌شده همراه سرفیس‌بوک جدید، مشابه نسخه‌ی پیشین است، این قلم از نقاط قوت اصلی لپ‌تاپ یادشده است تا مایکروسافت علاوه بر کاربران معمولی، بتواند نظر طراحان و هنرمندان را نیز به سمت لپ‌تاپ دو منظوره‌ی خود جلب کند. قلم سرفیس می‌تواند تا ۱۰۲۴ سطح فشار را تشخیص دهد که نشان از دقت و حساسیت بالای آن دارد.

تجربه‌ی کاربری با قلم سرفیس‌بوک بسیار شبیه به نوشتن با مداد شده است. اگر اهل یادداشت‌برداری در حجم زیاد هستید، سرفیس بوک در حالت تبلت یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار برای شما به حساب می‌آید؛ به‌خصوص که قابلیت تشخیص دست‌خط زبان انگلیسی ویندوز برای تبدیل دست‌نوشته به کلمات و تایپ آن‌ها، تا حدود زیادی بدون عیب و دقیق عمل می‌کند.سؤال اصلی که در این میان به وجود می‌آید، این است که آیا قلم سرفیس برای طراحی نیز همانند یادداشت‌برداری کاربردی است؟ پاسخ این سؤال به میزان کاربرد شما بازخواهد گشت. اگر کاربری شما در حد متوسط است، سرفیس پن می‌تواند به خوبی نیاز‌هایتان را پاسخ دهد؛ اما اگر پیش‌تر با قلم‌های حرفه‌ای وکوم (Wacom) کار کرده باشید و به دنبال جایگزین هستید، بهترین راهکار، استفاده از همان قلم حرفه‌ای خودتان است.

قلم سرفیس، دقیق و کاربردی و استفاده از آن لذت‌بخش است؛ اما این قلم حساسیت و دقت نمونه‌های حرفه‌ای بازار را ندارد. قلم سرفیس نسبت به قلم وکوم، برای آغاز طراحی به فشار بیشتری روی سطح نیاز دارد. همچنین یکی از نقاط ضعف دیگر آن دقیق نبودن نقطه‌ی آغاز خط است که این مسئله با زاویه گرفتن بیشتر قلم حاد‌تر می‌شود.

به‌طور خلاصه، استفاده از قلم سرفیس به همراه پاک‌کن تعبیه‌شده در انتهای آن بسیار جذاب است و می‌تواند برای یادداشت‌برداری یا طراحی‌های سطح پایین کمک شایانی کند؛ اما در زمینه‌ی طراحی‌ حرفه‌ای، مایکروسافت هنوز راه زیادی برای ارائه‌ی تجربه‌ای مشابه با بزرگان این صنعت دارد.

دوربین
شاید برای بسیاری وجود دوربین در پشت یک لپ‌تاپ ۱۳.۵ اینچی بسیار عجیب باشد؛ اما با توجه به این که از سرفیس‌بوک می‌توان به عنوان یک تبلت مستقل نیز بهره برد، در این حالت شاید در برخی مواقع نیاز به عکاسی داشته باشید. دوربین موجود در پشت سرفیس بوک دارای سنسور ۸ مگاپیکسلی است که از نظر کیفیت قابل مقایسه با گوشی‌های هوشمند نیست.با توجه به این که سرفیس‌بوک یک لپ‌تاپ است، کیفیت تصاویر ثبت‌شده با این دوربین قابل قبول است و می‌تواند در شرایط خاص مورد استفاده قرار گیرد؛ اما نباید انتظار زیادی از دوربین آن داشته باشید. دوربین جلوی این دستگاه نیز ۵ مگاپیکسل است که برای انجام تماس‌های ویدیوی کیفیت خوبی دارد.

نمایشگر و اسپیکر
نمایشگر سرفیس‌بوک جدید، همان نمونه‌ی به‌کاررفته در نسل پیشین این لپ‌تاپ است. این نمایشگر از نسبت عجیب طول به عرض ۳ به ۲ بهره می‌برد که در نگاه اول، باعث می‌شود ارتفاع نمایشگر کمی غیرعادی به نظر برسد؛ البته این نسبت عجیب و ارتفاع زیاد را می‌توان عاملی برای تکان‌های زیاد صفحه‌نمایش به خصوص هنگام کار با لپ‌تاپ روی پا دانست؛ چرا که ارتفاع زیاد نمایشگر باعث می‌شود قسمت بالاتر آن سنگین‌تر باشد.رزولوشن نمایشگر ۳۰۰۰ در ۲۰۰۰ پیکسل است که تراکم ۲۶۷ پیکسل در هر اینچ ارائه می‌کند. نمایشگر سرفیس‌بوک بدون شک یکی از بهترین‌ نمونه‌های موجود در دنیای لپ‌تاپ‌ها است. دقت بالای رنگ‌ها، وضوح بالای نوشته‌ها، روشنایی بسیار بالا و زوایای دید عالی همگی باعث شده‌اند با یک نمایشگر فوق‌العاده روبرو باشیم. در حقیقت نمایشگر سرفیس‌بوک حتی از مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی رتینا شفاف‌تر است.

حداقل روشنایی نمایشگر نزدیک به صفر است تا بتوانید در محیط‌های تاریک به خوبی از آن استفاده کنید. ویندوز ۱۰ سیستم‌عاملی با پس‌زمینه‌ی تیره است و عمق بسیار بالای پنل IPS مورد استفاده در سرفیس‌بوک، باعث شده است کار با سیستم‌عامل ویندوز روی این لپ‌تاپ به تجربه‌ای لذت‌بخش بدل شود.

نسبت ۳ به ۲ در این صفحه‌نمایش، مرور صفحات وب و حتی خواندن متون را به تجربه‌ای فوق‌العاده‌ بدل می‌کند. بدون شک این لپ‌تاپ برای کسانی که وبگردی زیادی دارند یک لپ‌تاپ ایده‌آل است؛ اما نسبت ۳ به ۲ صفحه‌نمایش برای تماشای ویدیو نسبت مناسبی نیست؛ چرا که در بالا و پایین ویدیو شاهد وجود نوارهای مشکی‌رنگ اضافه هستیم. این موضوع امکان بهره‌گیری از تمام ابعاد صفحه‌نمایش، حین تماشای ویدیو را از بین می‌برد.

اسپیکرهای سرفیس‌بوک عملکرد متوسطی دارند و برای انجام کارهای روزمره کفایت می‌‌کنند. حجم صدا در این اسپیکرها نسبتا خوب است؛ اما در حالتی که حجم صدا ماکزیمم است، مقداری از کیفیت صدا از دست می‌رود.

نرم‌افزار
بدون شک برای بسیاری از علاقه‌مندان سرفیس‌بوک این بخش یکی از جذاب‌ترین بخش‌های لپ‌تاپ جدید مایکروسافت است. مایکروسافت بهبودهایی در این سیستم‌عامل بوجود آورده است تا بیش از پیش، کار با آن لذت‌بخش باشد. برای مثال آیکونی در تسک‌بار اضافه شده است تا از طریق آن بتوانید همانند کلید فیزیکی روی کیبورد، نمایشگر را از بدنه‌ی دستگاه جدا کنید. در صورتی که باتری تعبیه‌شده در بخش نمایشگر دستگاه، شارژ کافی نداشته باشد یا لپ‌تاپ در حال استفاده از پردازنده‌ی گرافیکی مجزای داخل کیبورد باشد، سرفیس‌بوک به صورت نرم‌افزاری اجازه‌ی جدا کردن نمایشگر را به شما نخواهد داد.تمامی ویژگی‌های مهم و جدید ویندوز ۱۰ از جمله Windows Ink در سرفیس‌بوک حاضر هستند؛ علاوه‌بر این می‌توانید با فعال کردن حالت تبلت و قرار دادن آن روی حالت خودکار، هنگامی که نمایشگر را از کیبورد جدا می‌کنید، ویندوز ۱۰ به صورت خودکار در حالت تبلت اجرا شود که در این حالت رابط کاربری ویندوز شباهت زیادی به ویندوز ۸ خواهد داشت.

موضوع جالب توجه در بخش نرم‌افزار، رفع‌شدن باگ‌های متعدد نرم‌افزاری است؛ باگ‌هایی نظیر از کار افتادن ویندوز حین فشردن کلید مخصوص جداکردن نمایشگر از کیبورد که در بررسی نسل اول این لپ‌تاپ شاهد بودیم. در طول مدتی که با نسل جدید سرفیس‌بوک کار کردیم، با هیچ‌کدام از باگ‌ها و ایرادات نرم‌افزاری نسل پیشین مواجه نشدیم.

بازده و عملکرد
همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، سرفیس‌بوک جدید بیشترین تغییرات را در زمینه‌ی سخت‌افزار و مشخصات فنی دارد. مایکروسافت مدعی است که سرفیس‌بوک جدید Performance Base توان پردازشی گرافیکی تا دو برابر نسل پیش خود را ارائه می‌دهد. اما ادعای مایکروسافت تا چه اندازه صحت دارد؟نکته‌ی جالب توجه، بهبود عملکرد سرفیس‌بوک جدید در اکثر تست‌ها نسبت به نسل پیشین آن است؛ موضوعی که مایکروسافت نیز در جریان معرفی این لپ‌تاپ، بدان اشاره داشت. در بخش عمده‌ای از مدت استفاده‌ی ما از لپ‌تاپ سرفیس‌بوک جدید، صدای فن به‌گوش نمی‌رسید؛ اما به‌محض آنکه نرم‌افزاری سنگین یا یک بازی گرافیکی روی آن اجرا می‌شد؛ سرعت فن و صدای آن به‌میزان قابل توجهی بالا می‌رفت که این موضوع ممکن است برای دسته‌ای از کاربران آزاردهنده باشد.

بازده و عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی
اکثر لپ‌تاپ‌های رده‌بالای کنونی از مقدار اندکی حافظه‌ی SSD به همراه دیسک سخت بهره می‌برند تا با نصب ویندوز روی آن، عملکرد و تجربه‌ی کاربری در محیط سیستم عامل ارتقاء قابل توجهی داشته باشد. مایکروسافت در لپ‌‌تاپ‌های سرفیس‌بوک خود از حافظه‌های یک ترابایتی SSD استفاده می‌کند. نرخ انتقال داده روی حافظه‌ی SSD ‌این لپ‌تاپ بسیار سریع است، سرعت خواندن و نوشتن داده روی آن مناسب است و این امر باعث می‌شود اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارها به سرعت اجرا شوند و سرعت بوت دستگاه هم بسیار بالا باشد. در ادامه می‌‌توانید نتایج تستِ سرعت خواندن اطلاعات در این لپ‌تاپ را مشاهده کنید:همان‌طور که مشاهده می‌کنید نرخ خواندن و نوشتن داده در نسل جدید سرفیس‌بوک افزایش قابل توجهی نسبت نسل پیشین داشته است؛ به‌طور حتم این موضوع در بهبود عملکرد کلی این دستگاه نیز بی‌تاثیر نیست و بر سرعت عملکرد آن افزوده است.

باتری
یکی از مهم‌ترین شاخصه‌هایی که کاربران حین خرید لپ‌تاپ به آن توجه دارند، عمر باتری است. متأسفانه با وجود پیشرفت‌های متعددی که لپ‌تاپ‌ها در زمینه‌‌های مختلف مانند توان پردازشی داشته‌اند، هنوز هم عمر باتری یکی از نقاط ضعف این دستگاه‌ها محسوب می‌شود.

مایکروسافت با بهره‌گیری از فضای حاصل از افزایش ضخامت پایه‌ی سرفیس‌بوک، ظرفیت باتری آن را با ۳۰ درصد افزایش نسبت به نسل پیشین، به ۶۳.۴ وات‌ ساعت رسانده است که در کنار باتری ۱۸ وات‌ ساعتی موجود در داخل نمایشگر، در مجموع ظرفیت باتری سرفیس‌بوک را به ۸۱.۴ وات‌ساعت می‌رساند که حجم فوق‌العاده‌ای به‌شمار می‌رود. مایکروسافت در زمان معرفی نسل جدید سرفیس‌بوک، مدعی شد عمر باتری آن نسبت به نسل پیشین افزایش یافته است و اکنون بسته به مشخصات سخت‌افزاری، لپ‌تاپ می‌تواند تا ۱۶ ساعت نیز دوام داشته باشد!برای بررسی صحت ادعای مایکروسافت، آزمایش پخش فیلم استاندارد زومیت را اجرا کردیم: یک فیلم اچ‌دی را به‌صورت مداوم پخش می‌کنیم تا باتری دستگاه از ۱۰۰ درصد به صفر برسد. در این آزمایش که در حین اجرای آن تمام اتصالات مثل وای‌فای خاموش است و نور صفحه نمایش روی ۵۰ درصد تنظیم می‌شود، باتری لپ‌تاپ سرفیس‌بوک ۱۶ ساعت و ۴۰ دقیقه دوام آورد که برای یک لپ‌تاپ ویندوزی خارق‌العاده است. این موضوع نشان می‌دهد که باتری سرفیس‌بوک Peformance Base در استفاده‌های روزمره می‌تواند یک روز کاری دوام بیاورد و این امر کاربر را از حمل شارژر تا حدود زیادی بی‌نیاز می‌کند. در حالت استفاده از نمایشگر دستگاه به‌عنوان تبلت، باتری موجود در داخل آن، در شرایط مشابه قادر به شارژدهی به‌مدت ۱۴۲ دقیقه شد. در آزمایش Battery Eater نیز لپ‌تاپ سرفیس‌بوک توانست به‌مدت ۱۶۷ دقیقه دوام بیاورد.

جمع‌بندی
سرفیس‌بوک جدید با کیفیت ساخت فوق‌العاده، کیبورد راحت، نمایشگر پویا و زیبا، عملکرد سریع و روان و طول عمر باتری طولانی‌تر، نقص‌های بسیار کمی نسبت به نسل پیشین خود دارد؛ اما مطابق معمول برای خرید این لپ‌تاپ باید مبلغ بسیار زیادی پرداخت کنید.
برای سفارش و خرید سرفیس بوک ١ استوک مورد نظر خود می توانید به سایت آبیدر استوک مراجعه کنید.

منبع : https://abidarstok.com/surface-book-1-spec/
بررسی کامل سرفیس بوک ١
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.